Skip to main content
24 februari 2023

Opwekking stopt met Opwekking Worship Weekend en gaat met Opwekking in Concert het land in

Opwekking stopt vanaf 2024 met het organiseren van haar jaarlijkse Opwekking Worship Weekend. Daarmee komt een einde aan een jarenlange traditie. Het laatste Worship Weekend vindt plaats van 17 t/m 19 maart a.s. op De Betteld in Zelhem.

Veranderingen

De beslissing om te stoppen met deze jarenlange en geliefde traditie – het weekend werd in de jaren 90 voor het eerst georganiseerd onder de naam Zangfestijn – heeft te maken met de veranderingen rondom het opnemen van de Opwekkingsliederen. Twee jaar geleden is besloten om de nieuwe Opwekkingsliederen op een aantal momenten in het jaar op verschillende locaties in het land op te nemen tijdens Opwekking in Concert. Ook het uitbrengen gebeurt in fases in plaats van slechts een keer per jaar. De visie die daaraan ten grondslag ligt, is dat daarmee de selectie actueel en eigentijds blijft. Bovendien komen de liederen direct in digitale vorm beschikbaar. Zo kunnen kerken en gemeenten de nieuwe liederen snel en verspreid over het jaar leren en zingen.

Opwekking in Concert

Opwekking in Concert staat in het teken van aanbidding, nieuwe muziek en een overdenking. De avonden worden georganiseerd in samenwerking met lokale kerken en vinden verspreid over het hele land plaats. Ruben Flach: “We hebben veel positieve reacties gekregen op deze nieuwe werkwijze. Bezoekers aan Opwekking in Concert zijn enthousiast over de opzet van de avond. Ook aanbiddingsteams en muzikanten vanuit gemeentes zijn positief: ze krijgen nu een paar keer per jaar nieuwe liederen aangereikt in plaats van ineens een groot aantal. En zelf vinden we het ook een feest om met de Opwekkingband naar gastgemeentes in het land te gaan om daar een geweldige avond tot eer van God te mogen organiseren.”

Weloverwogen

De beslissing om te stoppen met het Worship Weekend is weloverwogen genomen. Ruben Flach: “We realiseren ons dat het voor een groot aantal bezoekers echt een ‘weekendje uit’ is, vaak met gemeenteleden of vrienden. Maar we merken aan het enthousiasme van bezoekers aan Opwekking in Concert dat dit concept in een behoefte voorziet. Praktisch gezien is een avond voor veel mensen makkelijker te plannen dan een heel weekend, en bovendien komen we ook nog eens op verschillende plaatsen in het land, dus dichter bij de mensen. Met Opwekking het land in, daar willen we ons graag verder op richten.”

De komende editie van het Opwekking Worship Weekend van 17 t/m 19 maart is dan tevens de laatste. We hopen met een grote groep aanbidders een fantastisch afsluitingsweekend te beleven.