Skip to main content

Opwekkingsliederen

Streaming

Steeds meer kerken bieden voor hun samenkomsten ook een onlinestream. Dit gebeurt vaak via platforms als YouTube. Deze platforms hebben eigen regels over het gebruik van auteursrechtelijk beschermde werken. Daarbij maken ze ook gebruik van geautomatiseerde systemen die gezongen liederen herkennen en aan de hand hiervan bepalen of het gebruik is toegestaan of niet. Oordeelt het systeem dat een gebruik niet is toegestaan, dan kan het streamende kanaal een waarschuwing krijgen of de stream stopgezet worden.

Opwekking ontvangt regelmatig verzoeken tot zogeheten ‘whitelisting’. Hoewel gangbaar bij partijen die zelf geen auteursrechtelijk beschermde muziek beheren, is dat bij Opwekking anders. Opwekking is ook niet zelf eigenaar van de liederen, maar heeft te maken met de samenwerkende uitgever. We raden kerken die regelmatig online streamen aan om de liederen voorafgaand aan een livestream af te spelen in een voor later geplande ‘unlisted’ (verborgen) stream. Hierdoor zal YouTube alvast de situatie van de liederen aangeven, zodat problemen tijdens de uiteindelijke livestream voorkomen kunnen worden. 

Instrumentale tracks

Op zowel de streamingdiensten als YouTube zijn ook instrumentale versies van de liederen te vinden. Opwekking biedt deze als hulpmiddel aan voor gemeenten en groepen die niet de beschikking hebben over een eigen begeleidingsband. 

Opwekking in Concert

Iedere keer is het een feest om nieuwe Opwekkingsliederen op te nemen: nieuwe liederen uit binnen- en buitenland om God te aanbidden. En jij kunt erbij zijn, want we gaan het land in!